El passat divendres 8 de setembre, va cloure la 4a edició del Festival Dona – art en femení amb la representació de L’Oreneta, amb un èxit de públic que ha superat el de les darreres edicions.
Un total de 7 espectacles escènics de primer nivell i per diferents públics, complementats amb xerrades, taules rodones, vermuts musicals i dos nous concursos, que han omplert la programació més eclèctica de les realitzades fins ara i que ha comptat amb una molt bona acceptació del públic.
S’ha pogut penjar el cartell d’entrades exhaurides en 4 de les obres que teníem planificades: l’obra de Loles León «Una noche con ella», Inés Hernand i Nerea Pérez amb «Saldremos Mejores«, «Under the pelucas» amb Judit Martín i Emma Bassas i L’Oreneta amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduz. Aquest fet sumat a una molt bona rebuda respecte a la resta de propostes, consolida aquest Festival i ens encoratgen a continuar.
També volem ressaltar l’èxit de convocatòria del concurs femifilms amb 482 curts presentats a concurs, dels quals es van seleccionar 40 finalistes i dels que el jurat format per Àngel Sala, Owen John Holden, entre altres professionals, han destacat l’alta qualitat dels treballs presentats.
8 categories dins de femifilms amb les següents premiades:
– Premi nacional a Desayuno de Ander Duque
– Premi internacional a Forged in Chaos de Patricia Gloum (EUA)
– Premi internacional a Touche pa à mes jouetes de Anaïs Peleyrol (França)
– Premi púrpura a Cuerpas que Luchan de Catalina Ibáñez (Chile)
– Premi del públic a Com amor de Paula Ruiz
– Premi femifilms a la millor sèrie Oh my goig, serie de Betevé
– Premi femifilms a la millor productora a Marta Figueras
– Premi a la millor cineasta a Zaida Carmona
– Premi a la millor publicista femifilms a Patricia Luján
Destaquem així mateix el concurs Tast Gastronòmic en femení, amb un total de 12 propostes presentades, de les quals 8 van entrar a concurs. Ha estat l’inici d’un concurs que vol premiar el talent de les dones sitgetanes dins la gastronomia, i que va comptar amb Oriol Castro, Trinitat Gilbert i Vinyet Capdet com a jurat i amb la participació de la xef Carme Ruscalleda.
Les premiades i les categories dins del Concurs han estat:
– El premi Tradició artística culinària: amb arrelaments a la tradició de la cuina de l’àvia ha estat per Zuleima Capo, directora del Restaurant La Oca.
– El premi a la innovació i novetat: tendències del segle XXI ha estat per Silvia Cerezo, copropietària de L’Artemisa.
– El premi Productes de Temporada: del territori amb caràcter terra i mar ha estat per Sandra Campillo i Paola Riveros, xef i propietària de La Pícara.
L’aposta per programar espectacles de diferents disciplines artístiques encapçalades per dones i el fet d’acostar les noves propostes que sorgeixen i que atrauen el públic jove, tot amb clau femenina, conformen la nostra senya d’identitat, en un Festival únic a Catalunya.
Volem agrair a tots els nostres patrocinadors Ajuntament de Sitges, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, DO Penedès, netglasswine, cervesa Mijito, vermut Olaye, Hotel Dolce i Hotel Kalma que ens ajuden a fer possible aquest Festival, així com als nostres col·laboradors en els dos concursos Metges del Món, Scanner FM, l’Assamblea de Cooperació per la Pau finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament dins el femifilms i el Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Ajuntament de Sitges al Concurs de Tast Gastronòmic en Femení.
Agrair a tothom la seva aportació i demanar, si es vol, a contestar a una petita enquesta per tal de millorar en les properes edicions: https://forms.gle/bBs1eNnzQi17J4GfA
A partir d’aquest moment, començem a treballar per l’edició del 2023! Fins l’any vinent!
Comentarios recientes